Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πώς λειτουργεί και γιατί πρέπει να αλλάζουμε -κατά περίπτωση- το κηρόπανο KeroTherm δύο φορές το χρόνο

Η καινοτομία του κηρόπανου ΚeroTherm, διασφαλίζει την σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό της κυψέλης  καθ'όλη την διάρκεια του έτους.


ΔΟΜΗ ΚΗΡΟΠΑΝΟΥ 

Η μια πλευρά, διασφαλίζει την αποφυγή πάγου στο να εισχωρήσει στην κυψέλη.
Η δεύτερη πλευρά, λειτουργεί σαν ρυθμιστής της θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και του εσωτερικού της κυψέλης.Επιπλέον διασπά την πίεση της υγρασίας και με την αεροπερατότητα του, την απωθεί και την εξατμίζει  (χρησιμοποιόντας και την θερμή αέρια μάζα της κυψέλης που έχει φορά προς τα επάνω).Επιπλέον συγκρατεί  εναπομείναντες  υδρατμούς και σταγονίδια που τυχόν περάσουν από την μια πλευρά, στο να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της κυψέλης και διασφαλίζει την αεροπερατότητα και την ισοθερμία.



Η ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η λογική της εναλλαγής του κηρόπανου δύο φορές τον χρόνο κατά περίπτωση, έχει να κάνει μόνο με την μια πλευρά και το είδος του χειμώνα. Καθώς η εξωτερική πλευρά καταπονείται από τις ακραίες  χειμερινές καιρικές συνθήκες, αρχίζει και χάνει τις αντοχές της  -σταδιακά- και πιο πολύ όσο μεταβαίνουμε από τον χειμώνα στην άνοιξη και το καλοκαίρι με τις αυξήσεις της εξωτερικής θερμοκρασίας.

Σε έναν χειμώνα  των ακραίων θερμοκρασιών-χιονιού-παγετού, λειτουργεί 100 % αποτελεσματικα και για όσο διαρκέσουν αυτές οι συνθήκες.Στην μετάβαση όμως προς την άνοιξη και ειδικά στο καλοκαίρι , που οι θερμοκρασίες μεγαλώνουν , καλό είναι να τοποθετηθεί νέο κηρόπανο έτσι ώστε να διασφαλισθεί η αποτελεσματικότητα του στην κυψέλη , λειτουργόντας σαν θερμομονοτικό και με αντιστροφή ρόλου απ ότι τον χειμώνα.
Αντίθετα, σε έναν ήπιο και συνηθισμένο "Ελληνικό" χειμώνα, το κηρόπανο KeroTherm συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό και στην συνέχεια της μετάβασης προς την άνοιξη και το καλοκαίρι.



ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΡΟΛΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 


Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , το κηρόπανο keroTherm, με την αεροπερατότητα και την ισοθερμία που προκαλέι λόγω της  κατασκευής του, διασφαλίζει : α)το να μένει σε χαμηλά επίπεδα η υγρασία κατά τις νυχτερινές ώρες , β) κατά την διάρκεια της ημέρας με την ισοθερμία "βοηθά" την μέλισσα στο να μην σπαταλά χρόνο για να κρατά στο εσωτερικό της κυψέλης σταθερή την θερμοκρασία "κλειδί" των 35,5-36 βαθμών Κελσίου.



ΙΣΟΘΕΡΜΙΑ


Η διαδικασία κατά την οποία, το κηρόπανο KeroTherm κρατά την σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό της κυψέλης ολόκληρο τον χρόνο, επιτυγχάνεται από την συνολική δομή του, η οποία έχει υποστεί συγκεκριμένη  επεξεργασία και έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο , ώστε να είναι κατάλληλο για την χρήση αυτή . Χωρίς αυτή την επεξεργασία , θα λειτουργούσε σαν κοινό κηρόπανο χωρίς κανένα από τα πιο πάνω ευεργετικά πλεονεκτήματα για την κοινωνία της μέλισσας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου